Måste bara säga, jag har nog världens finaste häst

Bilder från gårdagens pass. Skriver mer om det passet sen, hände en sak som jag har varit rädd att de skulle hända. Självklart att det händer. De blev nog en av de sista passen i våra lilla paddock!! 

Dagen innan.

Imorgon börjar skolan, kan inte kalla det längtar direkt. Den sköna blir att komma in i rutinerna igen. Gruvar mig som fan för att stiga upp imorgon, tacka guud att vi har kortdag!
 
Igår så duschade vi ju hästarna. Elina hade gjort illa sig nånstans i hagen då hon har en rispa på ca 1 dm. Inte så fränt;) Red inte igår då jag inte kände att jag orkade. Utan gick med henne en sväng istället. Haha alltså elina har så fina bakben på denna bild måste jag bara erkänna;)
Idag så red jag halva ridstigen, var tänkt att jag skulle rida hela men då elina så en vit bil som var livsfarlig enligt hon så vägrade hon förtsätta gå, kände inte för att bråka med henne eller hoppa av och gå förbi den så vände jag och red tillbaka. 
 
Har städat verkstan idag, lizzy fick följa med mig. Tycker att det är så himla läskigt ocg vara där själv, alldeles för stort och för många rum.. 
 
Jag har beställt hem lite bilder idag, och så gjorde jag världens snyggaste egendesignade skal som är på väg hem till mig nu, glömde screen shota så kan inte visa det för än det kommer. 
 

Håll mig hårt eller släpp mig helt

 

God morgon!

Idag ska hästarna få röra lite på sig. Bara lugnt eftersom det blev ganska långt igår. 
Har även massa saker att städa undan och saker som ska tvättas. Sedan så blir det en omgång i duschen för hästarna. Efterlängtat. Elina få då även ha på sig sitt nya fleectäcke som jag köpt. Sen så blir det nog en löpartur på kvällskvisten!
 
 

Tävling

http://ponnytider.blogg.se/2013/august/vinn-ett-schabrak-fran-hv-polo.html#comment
 
http://www.emmi.se/

Home sweet Home

Äntligen så står hästarna i Malå! Man har det verkligen bra att ha hästarna så nära som vi har, det är ju rena rama lyxen. 
 
Körde ihop sig först då transporten står i Sorsele, och vi var bara två som kunde rida. Vi skulle förbi stallet och hämta lite saker och då var Julia där som tur var och kunde följa oss och rida hem dom! Gick otroligt bra och rida hem dom. Dom står nu på hemmaplan och mårbra:) 
 
Red senare LulleB, hade typ ont överallt från att rida en 1 mil det var bara att härdas, Haha;) Red mycket övergångar och försökte få han i en bra trav efter galoppen. Det har börjat bli riktigt mörkt nu på kvällen. Självklart att han var rädd för allt och inget;)I övrigt så var han riktigt fin! 
 
 

Ångest

Vart fan tog denna sommaren vägen? Skolan börjar ju om snart, känns som att jag lämnade skolbänken nyss..
 
Har sovit alldeles förlänge, dock så är det ju så sköööönt att sova!;) Haha Känns nästan som om sommaren bara innehållit Sol. Vilket en riktig sommar ska göra;) Nu får de gärna bli vinter iallafall, saknar alla mysiga stall kvällar i mörkret och längdskidåkningen (ni lär nog få höra mitt tjat om längdskidor ganska lääänge....)
 
Oktober
 
Under hela tiden vi har haft hästarna i Laine har vi inte haft täcke på dom någoting, Fatta sköönt! Förra sommaren bodde dom ju i Täckerna, regnade ju stup ikvarten! Snart tar vi hem hästarna, blir skönt att man inte alltid ska behöva tjata sig till att få rida eller överhuvetaget ta sig dit. Direkt vi flyttar dom blir det raka vägen in i duschen för dom, kan inte ens komma ihåg då Elina duscha sisst(?). Åsen nu efter sommaren blir dom inte så vaker med alla insmorning av myggmedel.
 
 

Peewee bett

Förrut hävdade man att de tjockaste och ledade betten var de bästa för hästens mun. Nu har forskningen gått framåt och man har insett att det inte stämmer. Hästarna är inte konstruerade för att ha en tjock metallbit i munnen. Delade bett, särskilt tvådelade belastar mycket i hästens mun och kan ge ett tryck på tungan. När hästen vill göra bettet mildare gapar den eller försöker trycka upp bettet i gommen vilket leder till smärta.
 

Jag har innförskaffat mig ett Peewee bett. Det är nog det bästa köp bland bett jag har köpt! Jag red Elina förrut på ett vanligt tredelat eller hacket, men hon gapade helatiden och ni läste ju själv vad förklaringen kan vara. Hon känns verkligen avslappnad och följsam på bettet. Att man inte hade köpt de tidigare, sneglade på det på Hööks. Dock var det lite för dyrt för min ekomion.. 
Bettet kostar ca 700 kr, vilket är gganska dyrt för ett bett, jag jag tycker helt klart det är värt alla pengar. Jag köpte mitt begangat, men i otroligt bra skick! 
 
Rekomenderar det starkt!!
 
 

Lizzy ♥

 
Jättedårlig kvalla, men skit i de! ;)

Ännu ett försök

Jag vet inte riktigt om jag ska börja om med denna blogg. Med gör ett försök, återigen! 
Dock så händer inte så mycket i mitt liv. Rider, äter och tränar! Haha;)
 
Att det ska vara så svårt att logga inte här och skriva ihop ett inlägg..
 
 
 

Tävling

 

Tävling